media

Rollatörler 

Rollatörler ve yürüteçler; yürüme güçlüğü çeken, yürürken desteğe ihtiyacı olan kişiler tarafından kullanılan ve yürümeye yardımcı olan ürünlerdir. Genellikle alüminyum veya çelik alaşımdan üretilen ve diğer adı da tekerlekli yürüteç olan rollatörler, kısaca standart yürüteçlerin tekerleğe sahip olan modelleridir. 4 veya 3 tekerleğe sahip olan rollatörler kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilen frenlere de sahiptir. Manevra kabiliyeti yüksek, oldukça pratik araçlar olan rollatörlerin  tekerlekleri 2 tekerlekli yürüteçlerden daha büyük olduğu için dış mekân kullanımına daha uygundurlar.

Yürüme güçlüğü çeken kişilere dengelerini sağlayabilmelerine destek vermek için dizayn edilen rollatörler ayrıca belirli aralıklarla yorulan ve dinlenmek isteyen kullanıcılar için oturma bölgesi de içermektedir. Rollatörlerin hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Tekerlekli yürüteçlerin en büyük avantajları ve ana kullanım sebepleri, yürürken kullanıcının dengesini sağlayabilmesi için destek vermesi ve düşme gibi kazalara engel olmasıdır. Rollatörlerin diğer bir avantajı ise gerektiğinde oturup dinlenmek için kullanıcıya fırsat sunmasıdır. Son olaraksa, oldukça pratik ürünler olan tekerlekli walker modelleri kolaylıkla katlanabilen ve taşıma ile depolamaya oldukça uygun olan ürünlerdir. Rollatör modellerinin avantajlarının yanı sıra dezavantajlı olduğu birkaç durum da mevcuttur. Bunlardan ilki, sürekli ve uzun süreli kullanımlar olduğu taktirde kullanıcı sürekli öne doğru eğilmek durumunda kaldığından dolayı duruş pozisyonu için sakıncalı olabilmektedir. Rollatörlerin diğer dezavantajları ise; kullanıcının biraz da olsa kendi dengesini sağlayabiliyor olması ve 2 elini de kullanma kabiliyetine sahip olmasıdır. Bu iki durumdan biri olmadığı taktirde rollatör kullanmak sakıncalı olabilmektedir. Dolayısıyla, kullanıcının frenleri tam olarak kullanabiliyor olması çok önemli olduğundan dolayı yeterli kuvvete sahip olmayan ve gerektiği durumlarda frenleri kullanamayacak olan hastalara rollatör kullanımı önerilmemektedir.


Poylin Tekerlekli Sandalyeler, Akülü Sandalyeler ve Diğer Ürünler

Türkiye genelinde 500'ün üzerinde satış noktasına sahip, engelli ihtiyaçları için en geniş ürün yelpazesine sahip olan Poylin Medikal; akülü tekerlekli sandalye modellerinden hasta karyolasına, banyo tuvalet sandalyelerinden koltuk değneğine birçok engelli ürünlerine, en uygun fiyatlar ve yüksek hizmet kalitesi ile ev sahipliği yapmaktadır. Bütün hizmetlerini %100 müşteri memnuniyeti ilkesi ve hedefiyle vermekte olan Poylin Medikal'e hem internet sitesi üzerinden hem de iletişim numaralarını arayarak, dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. 



   Poylin Medikal İletişim Bilgileri


Telefon Numaraları:

+90 212 694 10 20

+90 542 355 96 32

+90 530 277 46 36