media

Akülü Tekerlekli Sandalye Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler 

Tekerlekli sandalye modelleri, hastalık, yaşlılık veya engellilik gibi kişinin yürümesini ve hareket kabiliyetini kısıtlayıcı rahatsızlık veya hastalıklara sahip olan kişiler tarafından kullanılan en önemli ürünler arasında yer almaktadır. Tekerlekli sandalye modelleri, birçok farklı özelliğe ve fonksiyona sahip olsalar da temelde akülü tekerlekli sandalyeler ve manuel tekerlekli sandalyeler olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Akülü tekerlekli sandalyeler; manuel modellerin aksine, kullanıcının herhangi bir kuvvet kullanmasına gerek bırakmaksızın, joystick aracılığıyla yönlendirilebilen ve gücünü motorları ile akülerinden sağlayan tekerlekli sandalye modelleridir. Bu modeller genellikle 6-8 km/sa maksimum hıza sahipken, modele göre bu miktar 15 km/sa hıza kadar çıkabilmektedir. Bu modeller, standart duvar prizleri aracılığıyla kolayca şarj edilebilirken, modele göre farklılık göstermekle beraber aküler, 25 saate kadar dayanabilmektedir. 

Akülü tekerlekli sandalye akü ömrünü etkileyen birçok farklı faktör mevcuttur. Akünün yaşı, bu faktörler arasında yer almaktadır. Akü ömrü ortalama olarak 1 yıldır. Bu sürenin ardından akülerin şarj tutmamaya başlaması ve daha sık şarj edilme ihtiyacının doğması sık görülen bir durumdur. Akülü sandalye akü ömrünü etkileyen diğer bir önemli faktör, kullanıcının ağırlığıdır. Ağırlık arttıkça, akülü tekerlekli sandalye hareket edebilmek adına daha çok güç harcamak zorunda olduğundan dolayı akülere daha fazla yük bindirir ve bu da akü ömrünü önemli miktarda etkiler. Akülü tekerlekli sandalyenin kullanıldığı çevre koşulları da akü ömrünü etkileyen önemli bir faktördür. Yokuşların çok olduğu veya engebeli alanlarda kullanılan akülü tekerlekli sandalyeler, daha fazla güç harcamak zorunda kalacağından aküler, olması gerekenden daha hızlı bir şekilde tükenecektir.


Poylin Tekerlekli Sandalyeler, Akülü Sandalyeler ve Diğer Ürünler

Türkiye genelinde 500'ün üzerinde satış noktasına sahip, engelli ihtiyaçları için en geniş ürün yelpazesine sahip olan Poylin Medikal; akülü tekerlekli sandalye modellerinden hasta karyolasına, banyo tuvalet sandalyelerinden koltuk değneğine birçok engelli ürünlerine, en uygun fiyatlar ve yüksek hizmet kalitesi ile ev sahipliği yapmaktadır. Bütün hizmetlerini %100 müşteri memnuniyeti ilkesi ve hedefiyle vermekte olan Poylin Medikal'e hem internet sitesi üzerinden hem de iletişim numaralarını arayarak, dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. 





   Poylin Medikal İletişim Bilgileri


Telefon Numaraları:

+90 212 694 10 20

+90 542 355 96 32

+90 530 277 46 36